Vlaams Belang wil er niet van weten: "Vlaming wordt uitgeperst als een citroen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) liet in een interview in De Tijd optekenen dat de invoering van een slimme kilometerheffing er op termijn zal komen in Vlaanderen. Vlaams Belang reageert afkeurend.

"De Vlaamse regeringspartijen zijn duidelijk hun kiesnederlaag van '19 vergeten, want ze komen opnieuw opdraven met dingen die de Vlaming overduidelijk heeft afgewezen", klinkt het bij Vlaams Belang.

"Er is niets veranderd aan dit volledig gebrek aan draagvlak voor deze verkapte extra belasting. Alleen zijn we nu twee jaar na verkiezingen. Wij blijven echter bij hetzelfde standpunt: geen kilometerrijden, toen niet, nu niet, nooit."

"Wij gaan geen millimeter mee in deze fiscaal criminele plannen. De Vlaming wordt uitgeperst als een citroen, op alle vlakken. De fiscale druk op wagenbezit en -gebruik is al de hoogste van heel Europa", klinkt het bij Bart Claes. 

"En net nu de prijzen voor elektriciteit, gas én autobrandstof de pan uit swingen, wil deze Vlaamse regering van CD&V, Open Vld en N-VA opnieuw kilometerheffingen invoeren? Niet met ons. En als ze volharden met dit plan, zal het ook zonder hun resterende kiezers zijn."

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags bart claes