"Ze dwingen de Vlaming naar elektrische wagen maar zelf willen ze er niet in rondrijden"

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Binnen de Vlaamse regering rijden slechts drie van de negen ministers met een volledig elektrische dienstwagen rond. "Opvallend", klinkt het bij oppositiepartij Vlaams Belang.

"Samen reden de ministers van de Vlaamse regering vorig jaar 513.213 kilometer met hun dienstwagens", maakt Vlaams Belang bekend. De partij vroeg de cijfers op bij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

"Minister van Landbouw, Werk en Economie Jo Brouns (cd&v) legde met 112.000 km de meeste kilometers af in 2023. Hij wordt op een verre tweede plaats gevolgd door minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA), die 74.765 kilometer op de teller heeft staan."

Volledig elektrische wagen

"Slechts drie ministers rijden met een volledig elektrische wagen rond: minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), minister van Jeugd Benjamin Dalle (cd&v) en minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld)."

"Het blijft opvallend dat dezelfde Vlaamse regering die de burger wil dwingen om elektrisch te rijden, zelf niet eens volledig elektrisch rijdt", stelt Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Commissie Mobiliteit Bart Claes (VB).

"De gewone Vlaming wordt gedwongen elektrisch te rijden, maar zelf wil het overgrote merendeel van de Vlaamse regering er niet in rondrijden."