Kritiek op premie voor elektrische wagen: "En gaat de belastingbetaler handenvol geld kosten"

door: STS
elektrische auto
Afbeelding bron: pexels

De premie van de Vlaamse regering voor elektrische wagens is slecht beleid en gaat de belastingbetaler veel geld kosten. Dat zegt het Vlaams Belang.

De Vlaamse regering voorziet een premie voor wie een nieuwe of tweedehandse elektrische wagen koopt. De premie moest vanaf 1 januari uitgereikt worden, maar kent vertraging. Bovendien zouden slechts enkele duizenden Vlamingen ervoor in aanmerking komen, omdat het budget beperkt is. De Raad van State vindt dat dit niet voor een gelijke behandeling van alle Vlamingen zorgt.

"De kritiek van de Raad van State bewijst dat het om slecht beleid gaat. Het uitgereikte budget zal volgens de Raad van State niet genoeg zijn om elke aanvrager tegemoet te komen", zegt Vlaams Parlementslid en voorzitter van de commissie Mobiliteit Bart Claes (Vlaams Belang).

"Het is ronduit kwistig om zo met Vlaams belastinggeld om te springen. De premie zal de Vlaamse belastingbetaler handenvol geld kosten. En we weten nu al dat de premie vooral gebruikt zal worden door mensen die sowieso al van plan waren een dure elektrische wagen te kopen."

"Het moet bovendien de aandacht afleiden van het asociale en onrealistische verbod op wagens met een verbrandingsmotor in 2029", stelt Claes.