Voorzitter Egbert Lachaert grijpt in in zaak rond El Kaouakibi

door: MRO
Egbert Lachaert Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft donderdag aan de statutaire commissie van de partij gevraagd om Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi tijdelijk op non-actief te zetten. 

Deze vraag van Egbert Lachaert komt er naar aanleiding van de onderzoeken van de bewindvoerder en het gerecht die lopen naar vermeende malversaties bij de vzw Let's Go Urban.

Open Vld benadrukt dat mevrouw El Kaouakibi haar verdediging in alle sereniteit als persoon moet kunnen voorbereiden en voeren in deze zaak. Ook benadrukt de partij dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.

De partij kan intussen echter geen volledige kennis nemen van dit lopend dossier, wat een gedegen inschatting bemoeilijkt. Daarom acht de partijvoorzitter het opportuun om deze tijdelijke maatregel te vragen.

Dit als bewarende maatregel in afwachting van opheldering in deze zaak en in het belang van zowel Sihame El Kaouakibi als de partij. Vorige week werd al terughoudendheid van haar gevraagd in de uitoefening van haar mandaat als parlementslid namens Open Vld, waar zij zich ook aan houdt. Het is nu aan de statutaire commissie om zich over deze vraag te buigen.