"Wereldvreemd clubje": Tom Van Grieken trekt conclusie over Open Vld nadat die btw willen verlagen op...

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang haalt uit naar de Vlaamse liberalen, nadat Europees Parlementslid Hilde Vautmans trots aankondigde dat de btw op paarden verlaagd kan worden.

"Yes! Eindelijk kan het btw-tarief voor paarden in Europa worden verlaagd", schreef Vautmans (Open Vld) op Twitter.

"Als voorzitster van de MEP Horse Group heb ik hier hard voor gepleit. Hopelijk zet dit nu ook de stap naar een werkelijke verlaging."

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is kritisch. "Op een btw-verlaging op benzine en diesel zegt Open Vld nee. Een btw-verlaging op gas? Tijdelijk en enkel in de lente en de zomer. Een btw-verlaging op fietsen? Dat was beloofd, maar werd geschrapt. Op een btw-verlaging op paarden zeggen ze: jazeker, doe maar! Open Vld is een wereldvreemd clubje", besluit hij.

Ook Marc Van Ranst stelt zich vragen bij een btw-verlaging op paarden. "Wanneer je een fiets koopt, betaal je 21% btw, want er is vandaag geen geld voor een btw-verlaging."

"Wanneer je een paard koopt, betaal je, als het van Europa afhangt, binnenkort een verlaagd (6%) btw-tarief, want dat was blijkbaar dringend nodig. Lobbywerk loont altijd."

Politicoloog Carl Devos: "Als paarden een basisproduct zijn, bestaat er bij Open Vld niet langer een argument tegen de vermindering van de btw op alle andere goederen en diensten naar 6%. Dat maakt de discussie over btw op energie al overbodig."