Wie privéwagen gebruikt voor zijn professionele verplaatsing heeft recht op een hogere compensatie

door: PMN
Verkeer - auto's
Afbeelding bron: Photonews

Wie zijn privéwagen ook gebruikt voor zijn professionele verplaatsing heeft recht op een hogere compensatie. Het gevolg van de hoge prijzen aan de pomp.

Wie geen bedrijfswagen heeft en geen tankkaart heeft betaalt zich blauw aan de pomp. Het is tegenwoordig een serieuze hap uit het budget.

‘Het Laatste Nieuws’ laat weten dat de federale regering werknemers wil ondersteunen die niet anders kunnen dan hun privéwagen te gebruiken voor hun professionele verplaatsingen, denk maar aan een verpleegkundige die naar een patiënt moet.

Woon-werkverkeer valt niet onder deze maatregel. Het is een voorstel van minister van werk Pierre-Yves Dermagne. Hij moet nog wel de goedkeuring krijgen van de federale regering.

De kilometervergoeding zou worden opgetrokken naar 0,37 euro per kilometer. Dat is hetzelfde als wat ambtenaren nu krijgen.

De bedrijven die dat bedrag toekennen krijgen in ruil 10 cent per kilometer op hun roerende voorheffing. De werkgever krijgt dus 10 euro korting, terwijl de werknemer 37 euro per 100 kilometer krijgt.

Tags