Wordt de krokusvakantie verlengd? Minister Weyts is daarover kristalhelder

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is absoluut niet van plan om de krokusvakantie met een week te verlengen. Dat maakte hij duidelijk in het parlement.

"Pas als de situatie echt manifest verslechtert, moeten we bijkomende maatregelen nemen. Dan zou je eventueel kunnen overwegen om in te grijpen. Ik zou echter nooit de krokusvakantie verlengen", benadrukt Ben Weyts.

De minister zou in geval de coronacijfers daartoe dwingen wel overwegen om de scholen een week langer dicht te houden, maar dan wel te hernemen via afstandsonderwijs.

"Ik zou dan een week afstandsonderwijs organiseren in plaats van nog eens te sluiten, gelet op de cijfers en de leerachterstand die zich duidelijk manifesteert, gelet ook op de wetenschap dat de meest kwetsbare leerlingen altijd het eerste slachtoffer zijn van de sluiting van de scholen."

"Alleen in geval van nood zouden wij dat kunnen doen. Dit zal ongetwijfeld in het plan B zitten dat de virologen van de GEMS momenteel uitwerken voor als de situatie verslechtert. De gevolgen voor de leerachterstand, de onderwijskwaliteit en de kwetsbaarste jongeren en kinderen zijn echter nefast als we de scholen sluiten. Ik ben daar absoluut geen voorstander van."