Wouter Beke op de vingers getikt: "Het wordt tijd dat hij luistert"

door: STS
Wouter Beke
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA gaat Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) aan de tand voelen over de contactopsporing. Dat systeem kent nog steeds gebreken, zo bleek uit een 'Pano'-reportage.

"De experten ter zake stelden zich in de 'Pano'-reportage zeer kritisch op tegenover het Vlaams contactonderzoek. Hun aanbevelingen werden van in het begin in de wind geslagen. Wij zullen minister Beke hierover aan de tand voelen, zeker nu blijkt dat de kwaliteit van het contactonderzoek nog altijd te wensen over laat", zegt Lise Vandecasteele van PVDA.

"De problemen die 'Pano' naar voor brengt zijn divers en ernstig. Contactonderzoekers spreken van een gebrekkige opleiding en een bureaucratische manier van werken. Experten wijzen op het gebrek aan data die verzameld worden en het ontbreken van een link tussen de besmette persoon en zijn of haar contacten."

Kwaliteit

"Minister Beke zegt wel dat de problemen ondertussen zijn opgelost, maar hij kijkt daarbij enkel naar hoeveel personen er bereikt worden, niet naar de kwaliteit van het contactonderzoek. Het wordt tijd dat hij luistert naar wat de experten ter zake te vertellen hebben."