Zuhal Demir komt met oplossing: "Zodat niemand in de kou of in het donker komt te zitten"

door: LHX
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Op 20 oktober kwam minister van Energie Zuhal Demir met slecht nieuws: een Vlaamse energieleverancier heeft een betalingsachterstand. Dat deed heel wat vragen rijzen: wat gebeurt er als je energieleverancier failliet gaat?

Het kabinet van Zuhal Demir laat nu weten dat de Vlaamse regering grote inspanningen doet om klanten van energieleveranciers te beschermen. "Dé prioriteit voor de minister is dat geen enkele klant zonder gas of elektriciteit wordt gezet", klinkt het. 

Als een leverancier failliet gaat, zal Fluvius optreden als noodleverancier, "zodat niemand in de kou of in het donker komt te zitten". De minister bekijkt ook of het mogelijk zou zijn dat er nog een andere partij noodleverancier wordt. Zo kan er voorkomen worden dat de druk op Fluvius te groot wordt.

Naast dat alles wil ze er natuurlijk ook alles aan doen om te voorkómen dat leveranciers failliet gaan. Daarom verzekert ze dat haar diensten steeds de vinger aan de pols houden over de financiën van de leveranciers. "Alle mogelijke instrumenten die we kunnen inzetten om faillissementen te vermijden, zullen we ook inzetten."