Zuhal Demir walgt van foto die ze gestuurd krijgt: "Ik dien klacht in!"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir heeft op sociale media fors uitgehaald naar een onbekende. Die stuurde haar niet mis te verstane berichten, én een foto van zijn geslachtsdeel.

De onbekende man stuurde behalve de naaktfoto berichten als: "Ik vind jou een kei keiknappe vrouw", "gaan we keer nie vogelen? In Vlaanderen xp" en "hete brok, lik je overal".

"Vriendelijk bedankt", hield Demir het beleefd. Maar het zit haar diep dat mannen zomaar ongevraagd foto's van hun geslachtsdeel denken door te moeten sturen naar vrouwen.

Demir reageerde via X, het voormalige Twitter, op het voorval.  "Dickpics in je inbox. Dit soort ongewild en grensoverschrijdend gedrag komen vrouwen, zelfs minderjarige meisjes, helaas te vaak tegen. Stop ermee. Ik dien klacht in."

De Limburgse politica krijgt veel steun van haar volgers. "Groot gelijk. Dat is per definitie grensoverschrijdend gedrag. Punt", schrijft Lieve. "Wat een sukkels, het is te begrijpen dat ze geen vrouw vinden als ze het zo proberen", schrijft Geert.

"Wat voor een niveau is dat? Hoe kan men zo gemeen zijn tegen een dame? Ik veroordeel deze perversies ten stelligste", schrijft een anonieme gebruiker. "Het is nu de taak van Justitie om er tegen op te treden. Want dit vunzige gedrag moet inderdaad stoppen", vindt Lies.