Kroonprinses Elisabeth zet opvallende stap richting het koningschap

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

Prinses Elisabeth is de eerste in lijn voor troonopvolging. Ze is de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde.

Sinds het aftreden van haar opa koning Albert II in 2013, is prinses Elizabeth de troonopvolgster. Sindsdien draagt ze de titel van Hertogin van Brabant, een titel die voortkomt uit de vermoedelijke erfgenaam/erfgename.

Prinses Elisabeth zet nu een belangrijke stap richting het koningschap. Ze voert deze week twee officiële activiteiten uit zonder begeleiding van de koning of konigin en dat is uitzonderlijk. 

Vanaf nu mag prinses Elisabeth dus alleen op pad. Zaterdag om 16 uur doopt ze het oceanografisch onderzoeksschip Belgica in Gent. Volgende week woensdag huldigt ze dan weer een 3D-printlaboratorium van de KU Leuven dat haar naam draagt. 

Daarna is het nog niet meteen vakantie voor prinses Elisabeth. Ze neemt nog deel aan het jaarlijkse zomerkamp van de Koninklijke Militaire School en dat duurt de hele maand juli. Eind juli kan ze dan aansluiten bij de rest van het gezin voor een vakantie in Frankrijk.