Prins Harry en Meghan Markle afgekraakt: "Stelletje hypocrieten, en dan mensen de les lezen"

door: STS
Prins Harry en Meghan Markle
Afbeelding bron: Photonews

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle krijgen zware kritiek te verduren. Ze worden "hypocrieten" genoemd.

Harry en Meghan maakten onlangs in New York hun opwachting bij een evenement dat opriep tot aandacht voor de klimaatverandering.

Nadien stapten ze op een privévliegtuig en keerden ze terug naar hun villa in het Californische Montecito, aan de andere kant van de VS. Naar verluidt heeft het paar op twee jaar tijd al 21 vluchten met een privéjet gemaakt, schrijft The Sun.

"Het is compleet hypocriet dat prins Harry of andere leden van de koninklijke familie tegen mensen gaan preken over klimaatverandering, terwijl hun CO2-voetafdruk groter is dan die van de meeste mensen op deze planeet", spaarde voormalig minister Norman Baker de kritiek niet in een gesprek met Newsweek.

"Mensen die privéjets gebruiken behoren tot de top 1% van uitstoters van broeikasgassen in de wereld. Prins Harry moet stoppen met privéjets te gebruiken. Of hij moet ze wel gebruiken, en stoppen met mensen de les te lezen over klimaatverandering. Het is niet moeilijk om een vlucht van New York naar Californië te boeken, mensen doen dat de hele tijd."