Prins Harry kiest voor bijzondere aanpak: "Schadelijk voor zijn reputatie"

door: BCM
Afbeelding bron: Photonews

Prins Harry en Meghan Markle zijn uiteraard vaak het onderwerp van geruchten. De meeste Britse royals reageren daarop met de 'stiff upper lip': niet reageren, doen alsof het je niet raakt. 

Prins Harry kiest sinds zijn vertrek uit de monarchie in 2020 voor een andere, bijzondere aanpak: rechtszaken aanspannen. En met succes: Harry ging al vaak met de overwinning naar huis.

Zo was er een zaak tegen Associated Newspapers, die een deel van een handgeschreven brief aan Thomas Markle gepubliceerd hadden. Schending van de privacy, oordeelde de rechter. Ook fotoagentschap Splash News werd teruggefloten nadat ze foto’s van de woning van het koppel verspreid hadden. 

Vrijdag 8 juli oordeelde een rechtbank nog dat een artikel uit 'Mail on Sunday' wel degelijk lasterlijk was. In het artikel stond geschreven dat prins Harry 'een leugenaar was die de publieke opinie probeerde te manipileren'.

Volgens de rechter werden de feiten bewust verkeerd gepresenteerd om het publiek te misleiden. "Het was schadelijk voor zjn reputatie en bovendien vernederend", klonk het besluit. Alweer een overwinning erbij voor Harry.