Prinses Elisabeth gaat zware uitdaging aan: "Niet vanzelfsprekend"

door: BCM
prinses elisabeth
Afbeelding bron: Photonews

Op het nationaal defilé viel kroonprinses Elisabeth op met haar vuurrode jurk. Sindsdien doet ze er alles aan om te verdwijnen in de achtergrond.

Prinses Elisabeth werkt momenteel namelijk een militair kamp af in Aarlen. Ze leert de kneepjes van het vak in legeruniform en camouflageschmink. Vorig jaar rondde Elisabeth al haar eenjarige opleiding af aan de Koninklijke Militaire School.

Eerder zagen we al beelden van Elisabeth opduiken in volle actie: ze is haast onherkenbaar op de video's die het Paleis deelde. De motivatie van onze kroonprinses oogst veel lof.

"Ze doet dit kamp vrijwillig. Dat ze blijft terugkomen om deel te nemen aan militaire oefeningen, is een groot compliment voor ons", zegt haar luitenant-kolonel Isabel Vanhavermaet aan 'Het Laatste Nieuws'.

"Het is niet vanzelfsprekend om hier een hele maand te zitten en deel te nemen aan de militaire opdrachten", gaat Isabel verder. "Elisabeth valt helemaal niet op in de groep. Ik denk dat maar weinigen haar zo zouden opmerken. Ze is dus één van ons, en dat maakt ons heel trots", klinkt het.