ALDI voert opmerkelijke vernieuwing door, maar dat stuit onmiddellijk op veel kritiek

door: MRO
Aldi
Afbeelding bron: Photonews

ALDI heeft in Nederland een opmerkelijke vernieuwing doorgevoerd. Diederik Ebbinge, de man die al enkele jaren de stem is achter de reclames van ALDI in Nederland, is aan de kant geschoven en wordt vervangen door een stem die door AI werd gecreëerd.

De stemacteur staat op straat en wordt vervangen door AI. De nieuwe stem voor de ALDI-reclames is gebaseerd op het stemgeluid van medewerkers van de discounter. Met behulp van kunstmatige intelligentie is op basis van deze stemmen een unieke stem ontwikkeld.

De supermarktketen legt in een mededeling uit dat dit kostenbesparend is. "Als discounter zijn we altijd op zoek naar manieren om de dagelijkse boodschappen voor onze klanten zo goedkoop mogelijk te maken. Daar is deze stem een mooi voorbeeld van", aldus Mariëlle Rooswinkel, Managing Director Marketing & Communications bij ALDI in Nederland.

"Onze nieuwe stem is nooit verkouden en altijd beschikbaar. We besparen hiermee zowel tijd als kosten. Onze klant profiteert daarvan. En het leuke hieraan is ook nog dat de collega’s uit de winkels, distributiecentrum en van kantoor enorm trots zijn op het feit dat zij samen de nieuwe stem vormen."

Maar er klinkt ook flink wat kritiek op het nieuwe initiatief van ALDI. Op sociale media is niet iedereen blij met deze evolutie. "ALDI wil altijd geld besparen. Op personeel, spullen, winkels, noem maar op. En dan ook nog gek vinden dat de klanten weg lopen. Al hun bezuinigingen kosten hun nog een keer hun kop", klinkt het onder meer.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags aldi