Carrefour roept voedingsproducten terug die al sinds maart verkocht werden

door: BVDO
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Carrefour roept, in samenspraak met het FAVV, tortillachips terug wegens een te hoog gehalte aan tropanische alkaloïden, een giftige stof.

De getroffen producten werden ook uit de rekken gehaald. Het gaat om bio tortilla chips chili 125 gram met houdbaarheidsdatums tussen 17/07/2022 en 02/02/2023, en bio tortilla chips classic 125 gram met houdbaarheidsdatums tussen 15/08/2022 en 01/02/2023. Deze producten van Carrefour Bio werden tussen 08/03 en 18/07 verkocht in de winkels van Carrefour.

Klanten die deze producten hebben aangekocht, worden gevraagd om deze niet te consumeren en ze terug te brengen naar de winkel, waar ze zullen worden terugbetaald.

De afgelopen week werden verschillende tortillaproducten om dezelfde reden teruggeroepen. De oorzaak ligt namelijk bij één leverancier waar verschillende supermarkten een beroep op doen, klinkt het bij het FAVV. Tropanische alkaloïden, die in de getroffen producten in te hoge concentraties werden aangetroffen, zijn plantenstoffen die in de natuur voorkomen en zijn op zich niet al te gevaarlijk. Wel is het opletten bij te hoge concentraties, vandaar de terugroepingsacties, klinkt het nog.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24