Carrefour voert verandering door die klanten zeker zullen appreciëren, binnenkort ook bij ons?

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour heeft een belangrijke beslissing genomen. De supermarktketen gaat "krimpflatie" zichtbaar maken in de winkelrekken.

Het fenomeen krimpflatie ontstaat wanneer een voedingsproducent een kleinere hoeveelheid van een product aanbiedt in de verpakking, terwijl de prijs ervan stijgt.

In Frankrijk heeft Carrefour besloten om in te grijpen tegen deze praktijk en de klanten daar voortaan van op de hoogte te brengen.

Zo wordt er een boodschap aan het winkelrek gehangen bij een krimpflatie-product. "Het gewicht van dit product is afgenomen, terwijl de prijs van onze leverancier verhoogd is", staat er te lezen. "Wij verbinden ons ertoe om opnieuw over deze prijs te onderhandelen."

"Volgens BFMTV zouden wel 122 producten van bekende merken getroffen worden", meldt RetailDetail. "De verpakking Lay’s chips bijvoorbeeld ging van 150 naar 135 gram, terwijl de prijs per kilogram met 32% omhoog ging."

"Een pak Doritos - ook van fabrikant PepsiCo - werd 10 gram lichter terwijl de kiloprijs met 19% steeg. Ook Magnum, Findus, Dolce Gusto, Lipton, Pampers en Pedigree zouden zich hebben bezondigd aan deze praktijk."

Of Carrefour ook in België klanten gaat waarschuwen voor krimpflatie-producten, is nog onduidelijk.