"Colruyt, dit grenst toch aan oplichting?!" Supermarktketen reageert op bericht van ontevreden klant

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Een ontevreden klant heeft Colruyt aangesproken via sociale media. De klant vond dat er iets niet klopte aan de prijzen die Colruyt hanteerde.

"Ik heb net de promotiefolder ontvangen voor de periode van 5/6 tot 18/6, en zoals gewoonlijk zijn de prijzen van de producten in de actie omhoog gegaan", schrijft de klant op de Facebookpagina van Colruyt.

"Een eenvoudig voorbeeld: Nescafé Frappé: de prijs weergegeven in mijn Colruyt op zaterdag 1 juni was € 3,49 per stuk. En in de actie: € 3,90 per stuk, een stijging van 12%!"

"Door de prijs plots te verhogen, is het natuurlijk makkelijker om een korting van 25% te tonen op 2 of meer verpakkingen... En zo gaat het altijd met jullie acties! Het grenst toch aan oplichting?!"

Concurrenten van Colruyt

"De klantendienst van Colruyt reageerde: "Sta me toe om iets meer uit te leggen. Colruyt volgt de prijzen en bepaalt ze niet. Dit betekent dat we de laagste prijzen van concurrenten in de buurt van jouw winkel volgen. Het is dus mogelijk dat de prijs van een product vorige week lager was omdat wij de concurrenten volgen."

"Als concurrenten deze week hun prijzen aanpassen, zal Colruyt ook volgen. De prijs zal deze week dus hoger liggen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp