Colruyt moet voeding terugroepen: Raadpleeg huisarts indien je symptomen vertoont

door: BVDO
Colruyt mondmasker
Afbeelding bron: Photonews

Colruyt en OKay roepen ontvette ham (200 g en 500 g) en beenham (200 g) van Boni Selection en beenham Meesterlyck (300 g) van Everyday terug.

Bij een interne controle werd de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in de producten Boni Selection ontvette ham glutenvrij (200 g en 500 g) en beenham glutenvrij (200 g) en Everyday beenham Meesterlyck (300 g).

Colruyt en OKay hebben daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen.

Aan klanten die deze producten gekocht hebben, wordt gevraagd om ze niet te consumeren en ze terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Mogelijke symptomen van listeriabesmetting

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes.

Klanten die de betrokken producten gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze deze producten gegeten hebben.

Alle details kan je nalezen via deze link.