Jumbo-uitbaters nemen drastisch besluit: "Door problemen met asielzoekers"

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

De uitbaters van een Jumbo-supermarkt laten weten dat ze ermee ophouden. Onder meer een asielcentrum dat in de buurt ligt noemen ze als de reden daarvoor.

"We hebben onze medewerkers verteld dat we niet doorgaan met onze winkel", schrijft Tamar Simonis van de Jumbo in het Nederlandse Maarheeze op Facebook.

"Dit heeft meerdere redenen. De problematiek rondom het asielcentrum, waardoor wij vinden dat we niet kunnen uitdragen waarvoor wij een supermarkt begonnen zijn: de klant op nummer één zetten."

"En de winkel is verouderd en heeft een goede 'make-over' nodig. Deze twee feiten gecombineerd maakt dat wij besloten hebben om de winkel te verkopen."

Wederhelft Frank Simonis kaartte eerder al aan dat asielzoekers voor problemen zorgden in de winkel. "Hij zei vorig jaar tijdens een werkbezoek van een Tweede Kamerlid dat de politie soms tot drie keer per dag bij zijn winkel moet komen", schrijft 112Vdg.

"'Het begon jaren geleden met een hap uit een broodje en een lik uit een jampot. Nu lopen ze zonder te betalen met volle boodschappentassen mijn winkel uit. Het zijn vaak agressieve lui van tussen de 17 en 25 jaar. Er is geen land mee te bezeilen. Ik denk weleens dat ik beter een beveiligingsbedrijf had kunnen beginnen dan een supermarkt', zei hij toen."

De winkel zal nu worden overgedragen aan een ander koppel.