"Mooie besparingen gedaan bij Lidl": Man uit kritiek op Colruyt, maar krijgt meteen antwoord

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Een man heeft Colruyt online de vraag gesteld hoe de supermarkt omgaat met voedselverspilling. Al snel kreeg hij antwoord.

"Mooie besparingen gedaan bij Lidl deze morgen", schreef een man dinsdag op de Facebookpagina van Colruyt. "Na een lang weekeinde zijn producten op de laatste dag van vervaldatum; brood, salades, fruit of zelfs een plakje zalm."

Hij vraagt zich af hoe dat zit bij Colruyt. "Waarom gooit Colruyt deze producten liever met honderden kilo's in de container? Eigenlijk uit winstbejag..." Nog geen twee uur later kreeg hij al antwoord van de klantendienst van Colruyt.

Dat antwoord luidt als volgt: "Bedankt voor je reactie. Ik begrijp natuurlijk je bezorgdheid. Ik leg het je graag uit. We optimaliseren het voorraadbeheer zo goed mogelijk. Dit doen we door middel van geautomatiseerde bevoorrading, een assortiment op maat, een optimale koudeketen en een langere houdbaarheid van onze producten."

Voedselbanken en Rode Kruis

"Als er ondanks alles toch voedseloverschotten in onze winkels zijn, verdelen we deze aan onze partners, zoals de Voedselbanken, Foodsavers (Gent), het Rode Kruis en Les Restos Du Cœur."

Volg Redactie24 nu op Instagram