Opmerkelijk: In deze supermarkten werden merkproducten en huismerken veel duurder

door: STS
Supermarkt - Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

De prijzen in de supermarkten zijn de jongste jaren flink gestegen. Vooral bij Colruyt en bij Carrefour gebeurde er iets opvallends.

"De app PingPrice voerde een analyse uit bij de drie grootste retailers in ons land", schrijft Gondola. Het gaat om Colruyt, Carrefour en Delhaize.

Bij Colruyt stegen de prijzen van de merkproducten het sterkt tijdens de afgelopen twee jaar. De prijzen van 50 bekende merken stegen met gemiddeld 30 procent.

Ook bij Carrefout en Delhaize waren er prijsstijgingen te merken bij de merkproducten. Bij Carrefour gaat het om een stijging van 24,4%, en bij Delhaize om een stijging van 22%.

Wat verder nog opvalt, is dat naast de merkproducten ook de huismerken heel wat duurder werden. In dit geval is Carrefour de koploper van het trio, met een gemiddelde prijsstijging van 21,3%.

Bij Colruyt gaat het om een gemiddelde prijsstijging van 17,98%, en bij Delhaize is dat 13,57%.

Ook de eersteprijsmerken werden flink wat duurder. Simpl-producten van Carrefour werden 27,63% duurder, 365-producten van Delhaize werden 23,71% duurder en Everyday-producten van Colruyt werden 18,03% duurder.