Supermarkten zien trend, diëtiste waarschuwt: "Word je gewoon dikker van"

door: STS
supermarkt
Afbeelding bron: Unsplash

In de supermarkten zien ze tegenwoordig een duidelijke trend. De verkoop van producten met veel proteïnen zit in de lift.

Deze producten bevatten veel eiwitten. "Zolang je niet massaal veel binnenkrijgt in één keer is er eigenlijk geen probleem", zei diëtiste Sanne Mouha op VTM.

"Maar je lichaam heeft geen voorraad aan eiwitten. Als alles opgebruikt is, in je spieren en bij hormonen en dergelijke, gaat je lichaam die eiwitten gewoon gebruiken als energie. En als het die energie niet nodig heeft, gaat het die gebruiken om je vetvoorraad aan te vullen. Dus daar word je eigenlijk gewoon dikker van, het zoals van koolhydraten en vetten."

"Het is niet aan ons om voedingsadvies te geven. Wij bieden zaken aan die tegemoetkomen aan de behoeften van de klanten", zei Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.

"We zien ook duidelijk aan de vragen van de klanten dat ze daarnaar op zoek zijn. Wij zijn geen voedingsexperten, maar we bieden het wel aan. We merken aan de reacties van de klanten dat het wel zeer sterk wordt geapprecieerd."

"En vooral ook dat het een goed antwoord is op 'on the go', het makkelijk meenemen. Als je gaat sporten, kan je zo'n reep makkelijk meenemen. Dat kan je moeilijk zeggen van kippenwit bijvoorbeeld."