Vrouw die bij Primark werkt onthult grootste ergernissen over klanten: "In hemelsnaam, doe dit niet"

door: STS
Primark
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die bij Primark werkt, heeft enkele vervelende gewoontes van klanten op een rijtje gezet. Ze benadrukt wel dat ze meer goede dan slechte ervaringen met klanten heeft.

De Engelse Keira Edwards werkt als zes jaar in een winkel van Primark. In een TikTok-video somt ze enkele ergernissen die klanten haar bezorgen op.

Zo zijn er nepklachten. "Het gebeurt dat een klant een leugen over mij vertelt, in de hoop mij in de problemen te brengen, en zo een korting te bekomen. Ik heb geen idee waarom iemand zoiets zou doen."

"Zo was ik volgens een klant achter de kassa aan het praten over zwanger worden en hoe ik dat ging doen. Ik was 17 jaar, ik had zelfs mijn eerste kus nog niet gehad."

"Mijn leidinggevende stapte op mij af, verward door de hele situatie, wetende dat ik zoiets niet zou zeggen, maar ze moest het toch vragen."

Wat Kiera ook vaak meemaakt, is dat klanten mannequins binnen uit te kleden. "Ik kan niet genoeg benadrukken: alsjeblieft, vertel het ons indien je iets wil dat een mannequin draagt. We zullen dat stuk dan nemen. Zeer zelden zullen we daar nee op zeggen."

Een zeer nare ervaring met een klant beleefde Kiera tijdens de coronapandemie. "We moesten mondmaskers dragen en de afstandsregels respecteren. Die vrouw droeg geen mondmasker, en toen ze mij passeerde, hoestte ze vol in mijn gezicht."

Kiera werd ook door klanten al gevraagd om hen op ongepaste wijze aan te raken. "Ik maakte al mee dat een klant haar broek naar beneden trok en zei: 'Geen zorgen, kijk maar, raak mij maar aan, je hebt mijn toestemming'. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn toestemming geef om jou aan te raken. Godzijdank was een van de winkelmanagers in de buurt, die het ongepast noemde."

Een laatste punt dat Kiera aanhaalt, gaat over staaltjes make-up. "Ik kan begrijpen dat wanneer een bepaald soort make-up op is, je een staaltje wil kopen, maar die verkopen we dus echt niet. Dat mag niet, plus: het werd gebruikt door God weet hoeveel mensen."