Telenet waarschuwt wie op vakantie gaat voor hoge kosten: 'Dat kost al snel 5100 euro'

door: MRO
Smartphone - gsm - bellen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De vakantieperiode komt eraan en dus trekken heel veel mensen naar het buitenland. Ook daar gebruiken we onze smartphone en mobiel internet. Telenet waarschuwt echter voor mogelijk hoge kosten, voornamelijk dan voor wie buiten de EU op vakantie gaat.

We kunnen ook in het buitenland onze gsm eenvoudig blijven gebruiken via roaming. Je gebruikt je smartphone op het netwerk van een andere provider. Je gsm maakt verbinding met een lokaal netwerk in het land waar je bent en via dat netwerk met het netwerk van je eigen provider. Zo kan je in het buitenland blijven bellen en surfen.

Telenet laat de klanten weten dat zij binnen de EU geen roamingkosten moeten betalen. "Je gebruikte belminuten, sms’en en data gaan dus van je abonnement zoals dat in België gebeurt", luidt het. Als je meer verbruikt dan inbegrepen is in je abonnement, dan gelden dezelfde tarieven als in België.

Telenet waarschuwt klanten die naar een land buiten de EU reizen. Zij betalen wel roamingkosten en die kunnen snel oplopen. "Een uur tv-kijken in Zwitserland. Dat kan oplopen tot € 5.100 (1,7 GB aan € 3/MB) en in sommige landen zelfs tot € 16,94/MB", laat Telenet weten.

Op zijn website geeft Telenet tips voor mobiel verbruik in het buitenland en uitleg over automatische blokkering van diensten in het buitenland wanneer je meer verbruikt dan in je abonnement inbegrepen is.