Er is goed nieuws voor wie met een elektrische auto rijdt

door: MRO
laadpaal voor elektrische wagen
Afbeelding bron: Pixabay

Goed nieuws voor wie met een elektrische wagen rijdt: Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zegt dat Vlaanderen op schema zit met de uitrol van publieke laadpunten en ze belooft dat er op korte tijd nog heel wat snellaadpunten bijkomen.

Vandaag telt Vlaanderen al 25.000 laadpunten en dat moeten er op korte tijd nog heel wat meer worden. "Ik wil bestuurders van elektrische voertuigen het vertrouwen geven inzake voldoende toegankelijke laadinfrastructuur", zegt Lydia Peeters.

Tegen 2025 moeten er in Vlaanderen 35.000 laadpunten staan en om de 25 kilometer langs de grote verkeersassen moet er een aanbod van ultrasnellaadinfrastructuur zijn.

“Er wordt voornamelijk thuis en op het werk geladen, maar onderweg laden is een belangrijke aanvulling hierop en dat moet snel kunnen”, aldus Lydia Peeters.

Laadpunten voor elektrische auto's op parkings 

"De parkings langs grote en drukke verkeersassen zijn belangrijke en strategisch gelegen locaties om onze laadinfrastructuur uit te breiden en zo het vertrouwen te geven aan de bestuurders van elektrische wagens om altijd en overal te kunnen laden."