Zo kan je aankoopsubsidie krijgen voor aankoop van elektrische wagen

door: PMN
aankoop auto
Afbeelding bron: pexels

Steeds meer Belgen kopen een tweedehands elektrische wagen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van Traxio. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar werden 5.090 auto’s verkocht tegenover 2.708 vorig jaar.

De Belgen vinden steeds meer hun weg tot een elektrische wagen. Particulieren en bedrijven die een elektrische wagen willen kopen hebben dan ook recht op een aankoopsubsidie van 3.000 euro. Die aankoopsubsidie kan je nog de rest van het jaar aanvragen, schrijft Het Laatste Nieuws.

Wie interesse heeft in zo’n aankoopsubsidie moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Je moet je auto kopen bij een professionele handelaar én de auto die je wil moet op de lijst staan van geschikte modellen. Je kan dus sowieso geen subsidie krijgen als je een auto overkoopt van een particulier.

De aanvankelijke prijs mag ook niet te hoog zijn. De overheid wil immers duurdere modellen, zoals bijvoorbeeld Porsche, niet subsidiëren. Doordat je via een officiële verkoper werkt, heb je ook altijd recht op een wettelijke minimumgarantie. Die komt bovenop de wettelijke garantie.