Touring heeft belangrijk advies voor iedereen die een elektrische auto wil kopen

door: MRO
laadpaal
Afbeelding bron: Pixabay

Touring geeft belangrijk advies aan iedereen die van plan is een elektrische auto te kopen. De mobiliteitsorganisatie verwijst daarvoor naar een studie waaruit blijkt dat een elektrische auto een groot deel van zijn energie kan recupereren.

Een recente studie van ADAC, de Duitse partner van mobiliteitsorganisatie Touring, toont het vermogen aan van elektrische auto's om tot 40% van de energie die tijdens het rijden wordt gebruikt te recupereren. De energierecuperatie manifesteert zich voornamelijk tijdens het remmen, waarbij de energie in plaats van verloren te gaan als warmte zoals bij verbrandingsauto's, wordt omgezet in elektriciteit en teruggevoerd naar de batterij.

Touring adviseert iedereen die een elektrische auto wil kopen om voor een model te kiezen dat een goede recuperatiecapaciteit heeft. "Modellen zoals de Nio ET7 en de Hyundai Ioniq 6 lopen voorop met deze technologie, met bijzonder hoge recuperatiecapaciteiten in de stad, waar stop- en startverkeer frequent is. Echter, op de snelweg neemt het recuperatiepotentieel af, maar het blijft blijft een aanzienlijk voordeel", klinkt het bij de mobiliteitsorganisatie.

Daarnaast benadrukt Touring dat het ook belangrijk is om rijtechnieken aan te nemen die de auto in staat stellen om de energie-efficiëntie te maximaliseren, zoals anticiperend rijden en actief regeneratief remmen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp