Goed nieuws voor wie tweedehands elektrische wagen wil kopen

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is goed nieuws voor wie op zoek is naar een betaalbare elektrische tweedehandswagen. De prijzen daarvan zitten in dalende lijn en experten verwachten dat dit nog lang zo zal blijven.

Uit marktonderzoek van Indicata blijkt dat sinds begin 2023 de prijs van een tweedehands elektrische wagen met zowat een kwart gedaald is. Er blijkt simpelweg niet veel vraag naar te zijn bij particulieren.

En de modellen die op de tweehandsmarkt verschijnen, zijn vaak de grote, dure modellen, die zelfs als tweedehandswagen door veel mensen als te duur worden beschouwd. Het aanbod is dus groter dan de vraag, met dalende prijzen tot gevolg.

"Uit de Indicata-data blijkt dat het handelaars gemiddeld 129 dagen kost om een e-wagen verkocht te krijgen. Een dieselauto wordt twee keer zo snel verkocht", schrijft De Tijd.

Nieuwe en tweedehands elektrische wagens worden goedkoper

"Nieuwe elektrische auto's zullen snel goedkoper worden, zeker omdat de batterijprijzen snel zakken", vertelde Jochen De Smet, een e-mobiliteitsexpert van de consultant Ekreo, aan de krant. "Ik verwacht dat de prijsdaling van gebruikte exemplaren zal aanhouden tot 2030."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp