Jonge bestuurster rijdt politieagent van de sokken: "Ze gaf gas en raakte hem vol"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een jonge bestuurster met een voorlopig rijbewijs heeft een politieagent van de sokken gereden. Die raakte daarbij gewond.

Een inspecteur van het fietsteam van de Antwerpse politie voerde in burgerkledij een controle uit van een foutgeparkeerd voertuig op het Falconplein.

"Een ander voertuig reed vervolgens aan hoge snelheid het plein op. De wagen wilde passeren, maar omwille van de controle was er niet voldoende ruimte."

"Hoewel de inspecteur drager was van zijn politiearmband en deze ook toonde aan de bestuurder van de wagen, maakten zij en haar passagier misbaar. "

"Toen ze alsnog wilden doorrijden, blokkeerde de inspecteur hun doorgang met zijn fiets. Toen hij langs het voertuig wilde passeren om de bestuurster te controleren, gaf zij opnieuw gas, waarbij ze de inspecteur vol raakte. Hij kwam ten val en liep lichte verwondingen op."

De bestuurster had een voorlopig rijbewijs en had een passagier aan boord die niet haar begeleider was. Haar wagen was ook niet voorzien van de verplichte L. "De nodige pv's werden opgemaakt en de 19-jarige dame zal op een later tijdstip verhoord worden."