Politie doet ene ontdekking na andere bij controle: Bestuurder meegenomen, passagier meteen naar gevangenis

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Een verkeerscontrole heeft heel wat aan het licht gebracht. De bestuurder van een wagen werd meegenomen voor verhoor, zijn passagier werd meteen overgebracht naar de gevangenis.

De politie zag op 1 januari een voertuig met gedoofde lichten rijden in de Zegelstraat in Antwerpen. Er werd overgegaan tot een controle.

"De bestuurder van de wagen was niet in het bezit van een geldig rijbewijs", zegt de politie. "Bovendien was hij al veroordeeld tot een rijverbod. De passagier in de wagen bleek geseind met twee bevelen tot gevangenneming."

"De patrouille besloot de wagen grondig te controleren en vond in totaal ruim 10.000 euro cash. In de auto werd ook een mes aangetroffen binnen handbereik van de bestuurder."

"Tot slot kon er geen verzekeringsbewijs voorgelegd worden voor de wagen. Deze werd getakeld. Het geld werd in beslag genomen op verdenking van witwas."

"De eigenaar van de wagen zal ook een boete ontvangen voor het uitlenen van de wagen aan iemand zonder rijbewijs. De bestuurder wordt verhoord, de passagier kreeg een lift naar de gevangenis."

(Archieffoto)