Politie is het beu en grijpt in tegen asociaal gedrag van "fileratten"

door: STS
Politie - achtervolging
Afbeelding bron: Photonews

Bestuurders die een file trachten te omzeilen zijn een ergernis voor veel bestuurders. De agenten van politiezone CARMA organiseerden daarom een controleactie tegen "fileratten" op de Hasseltweg in Genk.

"Een 'filerat' is een afkeurende benaming voor een automobilist die probeert filerijdende voorliggers voorbij te steken langs benzinestations, parkeerterreinen of ventwegen", klinkt het.

"Dit asociale gedrag creëert frustraties bij de bestuurders op de hoofdweg en zorgt voor meer conflictsituaties met zwakke weggebruikers bij de kruisingen met fietswegen."

"Daarom wordt opgeroepen tot hoffelijkheid langs beide kanten: vermijd de ventweg als je niet naar de winkel gaat en laat bestuurders die uit de ventweg komen correct invoegen."

Tijdens de actie werden een tiental bestuurders aangesproken over hun rijgedrag. Er werden verder ook een aantal verkeersinbreuken vastgesteld, onder meer voor gsm-gebruik achter het stuur, het niet dragen van een gordel en het rijden met een niet gekeurd voertuig.