Politie moet drastisch ingrijpen: "Die man kon te voet verder"

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft politie meerdere bestuurders zonder rijbewijs uit het verkeer geplukt.

Het verkeersondersteuningsteam van de regio West trok afgelopen dinsdag met een mobiele ANPR-camera op pad. Twee bestuurders werden uit het verkeer gehaald.

"De ene bestuurder had zich net geldig verzekerd en kon zijn weg verder zetten. De andere bestuurder reed al zes maanden zonder een technische keuring rond."

Het gezicht van die bestuurder kwam de politiemannen bekend voor. "In het verleden reed hij al eens rond nadat een rechter hem een rijverbod had opgelegd. En deze keer was het opnieuw van dat. De bestuurder reed nog steeds rond tijdens een lopend rijverbod."

Na contact met het parket nam de politie zijn auto in beslag. De man kon te voet verder. Pas nadat hij, na het uitzweten van het rijverbod, vier herstelexamens afgelegd heeft (theoretisch examen, praktisch examen, geneeskundig onderzoek, psychologisch onderzoek), zal hij opnieuw aan een rijbewijs geraken.

Geseind

Ook het wijkteam van de regio Centrum betrapte iemand die zonder rijbewijs op pad was. De politie deed hem stoppen omdat zijn wagen ernstig beschadigd was. Het rijbewijs van de man bleek op de rechtbank te liggen. Bovendien stond hij geseind.