Rijbewijs halen eindigt met celstraf en boete voor valsspeler

door: STS
Rijexamen
Afbeelding bron: Photonews

Een veertiger heeft een celstraf en een fikse boete gekregen. Hij probeerde te frauderen tijdens een theoretisch rijexamen.

De man uit Lummen ging in september 2020 zijn theoretisch rijexamen afleggen in een examencentrum in Alken. Hij schakelde tijdens het examen stiekem een hulplijn van buitenaf in. Het duo ging daarbij zeer gewiekst te werk.

Met behulp van een camera, die verborgen zat in een pen, kon de man de examenvragen doorgeven. Zijn hulplijn gaf hem vervolgens de juiste antwoorden door via een oortje. Het is niet duidelijk hoe de 46-jarige man tegen de lamp liep.

Verkeersveiligheid in het gedrang

Speurders vonden alleszins bezwarende foto's van het computerscherm in het examencentrum. Zijn naam stond erbij, en dat was voor de rechtbank voldoende om de feiten bewezen te achten. De rechter sprak een celstraf van vier maanden uit en legde de man tevens een boete van 1.600 euro op.

"Niet enkel ondermijnde hij het vertrouwen in een officieel document als het rijbewijs, ook bracht hij de verkeersveiligheid in het gedrang door zich een toegangsticket tot het verkeer te verschaffen, terwijl hij niet over de daartoe vereiste kennis beschikt", citeert Het Belang van Limburg uit het vonnis.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp