Wie elektrische auto koopt kiest steeds vaker voor BYD en daar zijn goede redenen voor

door: MRO
atto3 byd
Afbeelding bron: BYD

Onlangs kondigde De Lijn aan dat het 92 elektrische bussen bestelt van het merk BYD. Dit Chinese merk verovert in snel tempo de markt van elektrische voertuigen en daar zijn goede redenen voor.

BYD - Build Your Dreams - maakte recent bekend dat het in 2023 meer dan 3 miljoen voertuigen verkocht, een record. In China verkoopt geen enkele autobouwer meer dan BYD en ook in Europa is het merk de markt van elektrische voertuigen aan het veroveren.

De Tang SUV is een van BYD's meest populaire modellen. Deze zevenzitter wordt benijd om zijn ruimte en comfort, waarbij elk aspect van het interieur zorgvuldig is ontworpen om een luxegevoel te bieden. 

De Atto 3 won de verkiezing van de VAB gezinswagen in 2023 in de categorie elektrische wagens. "De gezinnen waren vooral onder de indruk van het sportieve design, de vlotte prestaties en het frisse interieur met een overzichtelijk en groot infotainmentscherm", klinkt het bij VAB.

BYD besteedt ook heel wat aandacht aan de veiligheid van de auto's. Zo kregen de modellen BYD Seal U en BYD Tang een score van 5 sterren op de EuroNACP test.

Met een aanbod van enkele leuke modellen elektrische auto's van goede kwaliteit en een degelijk rijbereik overtuigt BYD steeds meer Belgen en Nederlanders bij de aankoop van een elektrisch voertuig.

Tags byd