Wielerploeg van 14 - en 15-jarigen aangevallen door agressieve automobilist: “Geschokt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een groep jonge wielrenners uit Riemst is het slachtoffer geworden van verkeersagressie. De jongeren zijn allemaal tussen de 14 - en 15 jaar.

De nieuwelingen en junioren van de professionele wielerploeg Sport en Moedig Genk werden rakelings gepasseerd door een automobilist. Hij sneed hen de pas af en gedroeg zich erg agressief.

De bestuurder vond dat de ploeg veel te veel plaats op de weg innam. Maar volgens ploegleider Bart Geurts mag een professionele ploeg van meer dan 15 renners op de weg rijden.

“Vaak wordt op ons gespuwd, geroepen, ons klem gereden of met drank op ons gegooid. Maar het is nog nooit zo geweest dat een bestuurder daarna ook nog zijn verhaal komt halen, nadat 'ie ons bijna in de berm had gereden, en dan nog met lijfelijk geweld verder gaat”, blikt de ploegleider bij VRTNWS terug op het incident.

"De ouders verwachten van mij dat ik die jongeren veilig thuisbreng. Ik heb de volle verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid wordt alsmaar zwaarder om te dragen. Ik ben echt geschokt.”