Analist Stef Wijnants weet waar Courtois en co de titel aan te danken hebben: "Dan zijn de grote sterren opgestaan"

door: MAB
Thibaut Courtois Real Madrid
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid heeft gisteren de 35ste landstitel uit zijn geschiedenis gewonnen na een klinkende 4-0 zege tegen Espanyol. Sterkhouder Thibaut Courtois ontpopte zich nogmaals tot ster van de avond. 

'De Koninklijke' mocht gisteren zijn eerste prijs van het seizoen claimen. Real kreeg al heel het seizoen lang de wind van voren van de Spaanse pers, die de prestaties van Los Blancos over heel de lijn niet overtuigend vond. 

Volgens analist Stef Wijnants is tot compleet onterecht. "Ik zou zeker niet zeggen dat ze geen overtuigend seizoen hebben gespeeld", klinkt het bij Sporza. "Real heeft nu 81 punten en met nog vier wedstrijden te spelen, kunnen ze zelfs op een totaal van 93 eindigen. Dat gebeurt heus niet elk seizoen hoor. Daarnaast zitten ze ook nog in de halve finales van de Champions League."


"Heel de perceptie rond die Real-ploeg is toch wat vaag gebleven en dat is wel jammer voor mannen zoals Benzema, Courtois en Modric, de grote dragers van deze ploeg. Zij hebben de wedstrijden op de grote momenten beslist."