Anderlecht en Union SG met elkaar in de clinch voor gebruik Lotto Park

door: BVDO
Union
Afbeelding bron: Photonews

Het was een opvallend zicht afgelopen donderdag. Union SG speelde zijn Europese thuismatch bij de buren van Anderlecht in het Lotto Park.

Union SG en RSC Anderlecht sloten een overeenkomst voor het gebruik van het Lotto Park voor de club uit Sint-Gillis. Zij mogen in hun eigen stadion immers geen Europese wedstrijden afwerken.

In de groepsfase werden de matchen afgewerkt in het stadion van OH Leuven, vanaf de achtste finales koos Union SG voor wedstrijden in het Lotto Park. Daarvoor betaalt het per match een huursom.

Voor deze eerste wedstrijd was dat een bedrag tussen de 125 en 150.000 euro. Anderlecht wil die prijs optrekken voor de kwartfinale, omdat de grasmat meer verzorging nodig heeft. Beide ploegen zitten daar volgende week voor samen.

Union SG zal niet veel anders kunnen dan akkoord gaan met het voorstel van Anderlecht, want het kan niet uitwijken naar een ander stadion. De nummer twee uit de Jupiler Pro League wil dan weer dat ze dan ook over de gesloten vakken van de harde kern kunnen beschikken.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24