'Anderlecht wil stunten met twee miljoenentransfers, onderhandelingen lopen goed'

door: JDH
Jesper Fredberg
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht wil zichzelf stevig versterking voor volgend seizoen. Paars-wit heeft zou in twee dossiers een goede optie hebben om zijn slag thuis te halen. 

Volgens Het Nieuwsblad en HLN staat Anderlecht dicht bij de transfer van de Deense spits Kasper Dolberg. Voor zijn landgenoot zou Jesper Fredberg zo'n 4,5 miljoen euro betalen aan Nice, dat vier jaar geleden zelf 20,5 miljoen euro betaalde aan Ajax.

Dolberg werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Sevilla en Hoffenheim, maar kon daar geen potten breken. Anderlecht hoopt dat de 25-jarige spits bij hen wel weer ontploft. 

Naast Dolberg is er ook verregaande interesse in de Argentijn Santiago Hezze (21). Hij speelt bij Huracan, een ploeg die in Argentinië nog vecht tegen de degradatie. Hezze kwam vorig jaar al op de radar van Benfica, maar een transfer kwam er niet. 

Een bod van 7 miljoen euro werd toen geweigerd, maar Hezze kende dit seizoen een terugval. Toch wil Huracan nog altijd 7 miljoen euro krijgen, Anderlecht is aan het onderhandelen en zijn op de goede weg.