Bart Verhaeghe trapt na: "Het was Club Brugge tegen Brighton, niet tegen Union"

door: MAB
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge schreef gisteren een stukje geschiedenis. De West-Vlamingen pakten een derde landstitel op rij in en tegen Antwerp en spelen ook volgend seizoen weer in de Champions League. 

De titelstrijd met Union was er één om van te smullen. Uiteindelijk was het toch de ervaring van Blauw-Zwart die de doorslag gaf, waardoor Club Brugge gisteren een 18de landstitel mocht vieren. Na afloop van de partij was voorzitter Bart Verhaeghe dan ook in de zevende hemel. 

"We zijn een instituut geworden, waar een machine van 170 gepassioneerde mensen werken", klinkt het bij Eleven Sports. "Want het zijn niet alleen de spelers en de staf. Zoiets kan je niet opbouwen door een sportief directeur te kopen of enkele transfers te doen. Daarvoor moet je jarenlang hard werken en weten wat je DNA is."

"Union bracht, gezien de middelen die ze hebben, goed voetbal. Alleen kijk ik daar op een meer zakelijke manier naar. Het was dit seizoen niet Club tegen Union, maar wel Club Brugge tegen Brighton, wat een heel ander verhaal is. Brighton heeft veel meer middelen dan wij, die Union gebruikt voor een bepaald doel. Dus moesten we tegen Brighton vechten."