Carl Hoefkens moet meteen zwaar incasseren als hoofdtrainer bij Club Brugge

door: MAB
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Carl Hoefkens werd enkele geleden aangeduid als opvolger van Alfred Schreuder bij Club Brugge. Het is de eerste keer in de carrière van de voormalige centrale verdediger dat hij aan het roer staat van een grote club.

Hoefkens was vorig seizoen nog aan de slag als assistent en talent manager bij Blauw-Zwart, maar werd door het bestuur naar voorgeschoven als nieuwe T1. Hoefkens wou meteen zijn stempel drukken bij de landskampioen, maar botste al snel op een groot probleem.

Want de kersverse oefenmeester wou maar wat graag Loïs Openda terughalen naar Jan Breydel. De spits werd de afgelopen twee seizoenen uitgeleend aan Vitesse, waar hij zich ontpopte tot echte goalgetter. Jammer genoeg voor Hoefkens ziet het er nu naar uit dat Openda een terugkeer naar Belgïe niet meteen ziet zitten. 

"Eén van de redenen dat Club nu volop bezig is met nieuwe spitsen, is het feit dat Openda graag zou vertrekken", schrijft Het Nieuwsblad. "De kersverse Rode Duivel ziet een verlengd verblijf momenteel niet zitten en verkiest een buitenlands avontuur."