Carl Hoefkens zet Brugse jeugd meteen op scherp

door: AVL
Carl Hoefkens
Afbeelding bron: Photonews

Carl Hoefkens werd eind mei ietwat verrassend gepromoveerd tot hoofcoach van Club Brugge. De ambities van de kersverse trainer zijn in ieder geval groot. Hij wil met Club volop voor die vierde titel op rij gaan.

Carl Hoefkens heeft als hoofcoach nog geen ervaring op het hoogste niveau. Wel vervulde hij de afgelopen jaren verschillende belangrijke rollen bij de jeugd van Club Brugge. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor het begeleiden van de jongeren in hun stap van de beloftes naar de A-kern. 

In een interview met Het Nieuwsblad geeft Hoefkens echter aan dat dit niet betekent dat de Brugse jonkies komend seizoen volop hun kansen zullen krijgen. Hoefkens wil in de eerste plaats prijzen winnen en kan het zich daarom niet permitteren om zomaar jeugdspelers in de ploeg te droppen.

"Wie denkt dat er nu plots zeven jeugdspelers in de ploeg gaan staan: dat is zeker niet het geval", klinkt het bij Hoefkens in Het Nieuwsblad. "Ik wil met Club stappen zetten in het ontwikkelen, maar ook in het winnen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24