Divock Origi lijkt vergiftigd geschenk: "Daar zal hij altijd moeite mee hebben"

door: MAB
origi
Afbeelding bron: Photonews

Divock Origi is bezig aan zijn laatste weken bij Liverpool. De Rode Duivel ontpopte zich er tot ware 'supersub', maar kon zich nooit in de basis spelen. 

Coach Jürgen Klopp noemde de Belgische spits enkele dagen geleden nog een 'Liverpool-legende', maar het tijdperk van Origi bij The Reds lijkt ten einde. Naar alle waarschijnlijkheid trekt de Rode Duivel naar AC Milan, waar hij zal herenigd worden met Alexis Saelemaekers

Volgens Xavier De Longueville, sportpsycholoog bij het AZ Saint-Luc, is het niet zeker of die overstap wel een goede zaak is. "Er zijn twee types waarmee ik dat kan uitleggen: Cristiano Ronaldo en Eden Hazard", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine, verwijzend naar de motivatie van Origi.

"De eerste kan zichzelf in alle omstandigheden overstijgen omdat hij op zoek is naar erkenning, terwijl de tweede zich in een grootse sfeer moet kunnen onderdompelen om zijn niveau op te krikken. Iemand die zo'n sfeer nodig heeft, kan zichzelf moeilijk motiveren. Zelfs als hij bijgestaan wordt door de beste psycholoog ter wereld zal een speler als Origi altijd moeite blijven hebben om zichzelf op te peppen voor een wedstrijd in oktober tegen Burnley. Want hij ziet geen reden om daar iets bijzonders van te maken."