Fabuleuze Thibaut Courtois wint met Real Madrid de Champions League

door: MAB
Thibaut Courtois Real Madrid
Afbeelding bron: Photonews

Eindelijk is het zo ver. Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben gisteren met Real Madrid de Champions League gewonnen. 'De Koninklijke' won met 0-1 van Liverpool.

En het was de Belgische doelman die opnieuw een hoofdrol opeiste. Courtois was levensbelangrijk voor Real en toonde zijn kunnen met twee prachtige reddingen in de eerste helft. Het sluitstuk van de Spaanse grootmacht werd door Sporza na de partij zelfs benoemd tot man van de match.

Uiteindelijk was het Vinicius Junior die in de 59ste minuut het enige doelpunt van de partij maakte en Real zijn 14de Champions League-titel bezorgde. Courtois verbrak tijdens de partij gisteren ook twee records.

Want de Belgische doelman is de eerste Belg die als basisspelers de Champions League-finale weet te winnen. Courtois kon gisteren ook negen reddingen in één partij uit zijn mouw schudden. Een absolute topprestatie van de Belgische keeper.