Filip Joos kan reactie van Bart Verhaeghe niet vatten: "Daarop moet je toch niet jaloers zijn?"

door: MAB
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

De uitspraken van Bart Verhaeghe over titelconcurrent Union Sint-Gillis deden heel wat stof opwaaien. "Ik zie niet Union, maar Brighton op het veld staan", aldus de voorzitter van Club Brugge.

De Engelse club Brighton & Hove Albion FC, waar Rode Duivel Leandro Trossard speelt, is de eigenaar van Union. Volgens Verhaeghe werd Union door de Premier League-club gebruikt voor een groter verhaal. In Extra Time waren de meningen over de uitspraak van de Brugse voorzitter verdeeld. 

"Onbegrijpelijk", begon Filip Joos. "Hij maakt een owngoal, wat niet simpel is voor een voorzitter. Omdat hij jaloers is op Union? Als je op de tweede plaats eindigt, kan ik het nog begrijpen, maar als je wint? Neen, dan hoef je toch niet meer jaloers te zijn?"

De bondscoach van IJsland, Arnar Vidarsson, kan de uitspraak echter wel snappen. "Hij moet dat nu niet zeggen, maar het klopt wel dat een Mitoma niet voor Union zou voetballen zonder Brighton. Daar heeft de voorzitter een punt. Union kan dankbaar gebruikmaken van het scoutingsysteem van Brighton."