Hein Vanhaezebrouck heeft stevige kanttekening bij euforie van KAA Gent

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent pakte woensdagavond stevig uit in de Conference League. Het won met maar liefst 1-4 bij Basaksehir.

Geef toe, een dergelijk scenario had niemand voor mogelijk gehouden. In de terugmatch van de achtste finales van de Conference League stond KAA Gent bij de rust al 0-4 op voorsprong, na het 1-1-gelijkspel uit de heenmatch.

De Buffalo’s wonnen met 1-4 in Istanbul en stoten door naar de kwartfinale van de Conference League. De euforie bij spelers en bestuur was bijzonder groot, maar trainer Hein Vanhaezebrouck kon het achteraf toch niet laten om een serieuze kanttekening bij al die blijdschap te maken.

“Je kan alleen focussen op het positieve. Het fantastische resultaat, de uitzonderlijke hattrick van Orban. Maar we raakten de eerste vijftien minuten geen bal. We hadden geen controle, speelden niet scherp genoeg”, zei HVH op de persconferentie.

“Na de nederlaag tegen Djurgården moest ik mezelf verdedigen omdat mensen het anders zagen. Nu zien diezelfde mensen het weer anders. Ze zien alleen het positieve. Ik zie de realiteit. Ik ben heel blij, maar niet met hoe we begonnen. Als we dat nog eens doen, dan slikken we goals.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24