Hein Vanhaezebrouck niet akkoord met scheidsrechters: “Dit is in strijd met het moderne voetbal”

door: CDC
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren repliceerde het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond op de kritiek van Hein Vanhaezebrouck. Op de persconferentie van vandaag over de inhaalwedstrijd tegen Andelrecht kwam de coach van AA Gent er op terug. 

Het door buitenspel afgekeurde doelpunt van Tissoudali zit de trainer van de Buffalo's nog altijd erg hoog. De officiële uitleg van de scheidsrechters maakte hem naar eigen zeggen alleen nog meer "mottig". Ze beroepen zich op de letterlijke interpretatie van een regel en die is gewoon in strijd met het moderne voetbal volgens de trainer. 

Het gaat vooral over de invulling van ‘gecontroleerd balbezit’, want dat bepaalt wanneer een nieuwe fase begint. Hierdoor kan een eerdere fase ook niet meer beoordeeld worden door de VAR. ‘Gecontroleerd balbezit’ betekent dan dus dat de verdediger in alle rust zijn beslissing moet kunnen nemen, maar dan zou de tegenpartij geen druk meer mogen uitoefenen. 

“Het zijn gewoon belachelijke regels, gemaakt door mensen die niet snappen hoe het voetbal in mekaar zit. En daarom worden ik én alle voetbalkenners daar mottig van. Maar de scheidsrechters worden daar niet mottig van, want die vinden dat net leuk.