Jan Mulder zag Anderlecht grote fout maken: "Ze hadden hem niet moeten halen"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht moest zich dit seizoen tevreden stellen met de derde plaats en een ticket voor de Conference League. De Brusselaars begonnen nochtans met grote ambities aan het seizoen.

En om die waar te maken deed coach Vincent Kompany beroep op de ervaren Israëliër Lior Refaelov. De aanvallende middenvelder moest de jonkies van Paars-Wit op het juiste spoor brengen, en begon goed aan het seizoen. De 36-jarige Refaelov kon zich echter nooit onmisbaar maken voor Anderlecht. 

"Zelfs wanneer Refaelov heel goed had gespeeld, liep hij de kans de volgende wedstrijd te moeten banken", aldus Jan Mulder bij Sport/Voetbalmagazine. "Ook al heeft een coach daar nog zo'n goede reden voor, dat begrijp ik niet. Ze hadden hem niet moeten halen. Hij is ook niet het type leider dat Anderlecht nodig had."

Ook bij Paul Van Himst kon de transfer op weinig begrip rekenen. "Hij is ook geen 25 jaar meer. Als je dan in een ploeg komt die niet voor honderd procent draait... Een ploeg rechthouden als je zelf al op de terugweg bent, is niet zo gemakkelijk."