John Van den Brom doet zorgwekkende vaststelling na nieuw verlies: “Was er niet meer binnen de ploeg”

door: PMN
John van den Brom
Afbeelding bron: Photonews

RC Genk zit in de hoek waar de klappen vallen. Het leed zondagavond tegen AA Gent zijn vijfde opeenvolgende nederlaag.

RC Genk speelde een aardige eerste helft maar vlak voor rust bracht Matisse Samoise de bezoekers op voorsprong. Een klap die de thuisploeg nooit te boven is gekomen.

"Net voor rust vanuit een eigen corner", citeert Sporza Genk-coach John Van den Brom bij Eleven Sports. "Dan is de teleurstelling groot. In de tweede helft kwam er een slecht vervolg van onze eerste periode. Die tussenstand deed zodanig veel met de ploeg dat er geen greintje vertrouwen meer was."

"Het is altijd makkelijk gezegd dat je moet reageren. Maar als je teleurstelling na teleurstelling te verwerken krijgt op het veld... Natuurlijk zeg je dat ze moeten reageren, maar makkelijk is dat niet altijd. Het is vervelend en zorgwekkend."

John Van den Brom zag zijn ploeg in de eerste helft kansen afdwingen. “Ik heb altijd gezegd dat zolang dit is, we ons geen zorgen hoeven te maken.”

“De eerste helft lukte dat, nadien heb ik het niet meer gezien. We moeten nu samen uit deze situatie proberen komen. Woensdag staat er alweer een match op het programma."