John Van den Brom hard voor zijn ploeg: “Klote, en dit vind ik nog erger dan dat we verloren hebben”

door: PMN
John van den Brom Racing Genk
Afbeelding bron: Photonews

Het is opnieuw een pijnlijke nederlaag geworden voor RC Genk. Ze gingen kansloos onderuit tegen West Ham.

 

RC Genk slikte twee doelpunten op stilstaande fases. “Spelhervattingen zijn nu een trauma, dat kun je wel bijna zeggen. Voor de wedstrijd zei ik nog dat het geen eigen leven mag gaan leiden”, legt coach John Van den Brom uit bij Sporza.

Meteen na rust kreeg Genk een hoekschop tegen waaruit West Ham scoorde. ”Je hebt je organisatie, maar daarin moet iedereen doen wat er gevraagd wordt.” 

“We hadden al een paar corners gehad en ik was al blij dat daarop goed verdedigd werd, maar bij die ene liep het dan toch fout. Heynen en Vandevoordt liepen elkaar daarbij dan ook nog eens in de weg.”

“De stilstaande fases lagen als een deken over de ploeg en dan moet je nog opletten dat je niet van het kastje naar de muur gespeeld wordt. Dan was er ook nog de individuele fout van Bongonda, op eigen helft mag je niet zo makkelijk de bal verspelen.”

“Je verliest de wedstrijd hier op 10 minuten en dat is klote. Maar het feit dat we een beetje angstig waren om hier te voetballen vind ik erger dan alles eromheen.”